Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο – Αναλυτική πρόγνωση




Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2018 – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν το Σαββατοκύριακο στη δυτική και βορειοδυτική χώρα αλλά και τα ηπειρωτικά της χώρας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ τα φαινόμενα που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν σήμερα κατά περιόδους και τα ηπειρωτικά (κυρίως τα δυτικά και βόρεια), τα νησιά του Ιονίου, και από τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Την Κυριακή τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες αναμένεται να επηρεάσουν τη Θράκη, και μέχρι τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι οι άνεμοι πνέουν τοπικά θυελλώδεις 7 με 8 στο Αιγαίο και πιθανόν 9 μποφόρ μέχρι και την Κυριακή.

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου

Βροχές και καταιγίδες σημειώνονται σήμερα Σάββατο που κατά περιόδους είναι ισχυρές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια) ενώ ο καιρός ευνοεί και τη μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ.

Στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Θεσσαλονίκη και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στο Θερμαϊκό θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 13 και 17 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες στη δυτική Μακεδονία.

Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 και στα ανατολικά 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρη εξασθένηση το απόγευμα στα βορειοδυτικά.

Άνεμοι: στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα βόρεια αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, την κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το απόγευμα. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα ανατολικά από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: νότιοι 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Ο καιρός την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Κυριακή στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο που ως αποτέλεσμα θα έχουν παροδικά αυξημένες τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Θράκη όπου τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρά.


Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και από τη νύχτα σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή πτώση από τα βορειοδυτικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.