Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

5 έξυπνα τρικ για να μην ξεμείνεις από λεφτά τις γιορτές




Οι γιορτές μπορεί να φέρνουν χαρά, αλλά είναι μια δύσκολη εποχή για το πορτοφόλι μας. Δώρα για τους αγαπημένους, δώρα για τις επισκέψεις και τα ρεβεγιόν, έξοδα για τις γιορτινές εμφανίσεις μας, έξοδα για το σπίτι, που πρέπει να είναι "γεμάτο" για να υποδεχτεί κόσμο. Ό,τι μπει στον λογαριασμό μας αυτόν τον μήνα, είναι πολύ εύκολο να ...εξαφανιστεί πολύ σύντομα, ακόμα κι αν ο εξτρά μισθός, το "δώρο", μπορεί να βοηθάει κάπως την κατάσταση.


Δεν είναι, λοιπόν, δύσκολο να βρεθείς πριν καλά - καλά ξεκινήσουν οι γιορτές με λίγα χρήματα και μόλις αυτές τελειώσουν, με ...καθόλου.


Υπάρχουν, όμως, κάποιοι έξυπνοι τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν να γλυτώσεις από αλόγιστες σπατάλες και να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα και για μετά.


1- Βάλε λίγα χρήματα στην άκρη: Καλό θα ήταν να έχεις ξεκινήσει ήδη, αλλά και τώρα μπορείς να μεταφέρεις σ' ένα λογαριασμό που δεν χρησιμοποιείς ένα ποσό που θα σε βοηθήσει να περάσεις μέχρι να ξαναπληρωθείς.



2- Φτιάξε μια λίστα: τι θες να αγοράσεις, για ποιον και τι budget μπορείς να διαθέσεις. Έτσι, θα έχεις μια εικόνα για το ποσό θα πρέπει να ξοδέψεις και από το οποίο θα προσπαθήσεις να μην ξεφύγεις.


3- DIY δώρα: Αν δεν μπορείς να κάνεις σε όλους ακριβά δώρα, μπορείς πάντα να ετοιμάσεις κάτι η ίδια, να φτιάξεις για παράδειγμα μπισκότα και να τα προσφέρεις δώρο σ' ένα ωραίο κουτί ή να πλέξεις κάτι.


4- Δώσε μια ευκαιρία στα μεταχειρισμένα: Είτε αγοράσεις κάτι από second hand μαγαζιά ή χαρίσεις κάτι δικό σου, που είναι άφθαρτο, είναι μια καλή λύση, ιδίως τις εποχές που διανύουμε. Εξάλλου, η κίνηση μετράει.


5- Εκμεταλλεύσου προσφορές και εκπτώσεις: Η black friday ήταν μια καλή ευκαιρία, αλλά σίγουρα μπορείς να βρεις κι άλλες, ιδίως στα online καταστήματα. Μπορείς επίσης να διαπραγματευτείς καλύτερη τιμή, μη ντραπείς.

Πηγή 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.