Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Το πρώτο smartwatch που δεν χρειάζεται φόρτιση




Μία αμερικανική startup ετοιμάζεται να λανσάρει ένα έξυπνο ρολόι που θα μετατρέπει την κίνησή σου σε ενέργεια, προκειμένου να αφήσεις τον φορτιστή στο συρτάρι


Παλιά, πολύ παλιά, όταν ακόμα οι κατασκευαστές ρολογιών διαφήμιζαν ψηφιακά ρολόγια χειρός στην τηλεόραση, μία διαφήμιση του SEIKO Kinetic έδειχνε κάτι πραγματικά πρωτοποριακό: ένα ψηφιακό ρολόι που μετέτρεπε την κίνησή σου σε ενέργεια, καταργώντας την ανάγκη για συχνές αλλαγές μπαταρίας. Φτάσαμε πλέον στην εποχή των smartwatches, όμως κανένας κατασκευαστής δεν προσπάθησε να ενσωματώσει μία αντίστοιχη τεχνολογία στα έξυπνα ρολόγια - που όπως και να το κάνουμε, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε ενέργεια.

Τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Η Matrix Industries, μία αμερικανική startup, ετοιμάζεται να λανσάρει το Matrix PowerWatch, το «πρώτο smartwatch που δεν χρειάζεται φόρτιση». Το γκάτζετ λειτουργεί μετατρέποντας τη θερμότητα του σώματός σου σε ενέργεια. Όταν το βγάζεις από τον καρπό σου, τα δεδομένα σου αποθηκεύονται στην ενσωματωμένη μνημη και το ρολόι μπαίνει σε λειτουργία Sleep. Μόλις το ξαναφορέσεις, ενεργοποιείται και ανακτά τα δεδομένα που χρειάζεσαι. Επίσης, διαθέτει έναν μετρητή που σου δείχνει πόση ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από τη θερμότητα του σώματός σου.


Βάσει αυτού του μετρητή, το PowerWatch υπολογίζει πόσες θερμίδες καις. Παράλληλα,  παράγει δεδομένα σχετικά με τη φυσική σου δραστηριότητα (και τον ύπνο) και είναι αδιάβροχο στα 50 μέτρα, για να το έχεις μαζί σου και στα θαλάσσια σπορ (ένα ακριβότερο μοντέλο είναι αδιάβροχο στα 200 μέτρα). Επίσης, συγχρονίζεται μέσω Bluetooth 4.0 Low Energy με το smartphone σου (συμβατό με πλατφόρμες Android 4.3 Jellybean και άνω και iOS 7 και άνω), προσαρμόζει αυτόματα την ώρα βάσει της ζώνης ώρας στην οποία βρίσκεσαι και διαθέτει φυσικά βασικές λειτουργίες ρολογιού, όπως χρονόμετρο.


Η καμπάνια του PowerWatch στο Indiegogo έχει ολοκληρωθεί καταφέρνοντας να συγκεντρώσει περισσότερα από ένα εκατ. δολάρια, και καλύπτοντας κατά περίπου 940% τον αρχικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.