Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ποιος θα το πίστευε - Χρωστάμε λιγότερα από όσα μας χρωστάνε και...



Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πλέον ότι, το μεγαλύτερο μέρος του χρέους δημιουργήθηκε μέσα στην ευρωζώνη, όπως αποδεικνύουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Eurostat( βλ. σχετικό ιστόγραμμα). Άλλωστε, αν είχαμε τεράστια χρέη πριν το 2002 δε θα επιτρεπόταν η είσοδό μας στην ευρωζώνη, αφού, βασική προϋπόθεση για αυτό είναι μια ψώρα να μην έχει υψηλά χρέη.


Στα πρώτα χρόνια μετά την ένταξη μας στην ευρωφυλακή, οι πονηροί δανειστές μας βομβάρδισαν με δάνεια που χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για την αγορά αμυντικού εξοπλισμού. Και για ποιο  λόγο;  Μα γιατί άλλο από το να διασφαλίσουμε την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας  από τον επιθετικό άρπαγα, την Τουρκία, τη  «σύμμαχό» μας δηλ. στο ΝΑΤΟ όπου είμαστε από τις λίγες χώρες που καταβάλλουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις, κάτι που δεν κάνει η Γερμανία και όχι μόνο.


Οι αγορές οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ και κατά δεύτερο λόγο από τη Βρετανία και την Ιταλία, ανήλθαν σε περισσότερα από 120 δις ευρώ στο διάστημα των ετών 1996-2008.



Οι τόκοι που πληρώνουμε για το σύνολο των δανείων μας ανέρχονται, με μετριοπαθείς εκτιμήσεις, σε 130 δις, όπως αποδείχτηκε από μελέτη του European School of Management που εδρεύει στο Βερολίνο. Σύνολο δηλ. 250 δις ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.