Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Βροχές και σήμερα – Σε πτώση από το απόγευμα η θερμοκρασία




Τοπικές βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια. Παράλληλα οι μετεωρολόγοι αναμένουν χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας και της κεντρικής στέρεας. τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. 


Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο βόρειο αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα βρεθεί σε πτώση από το απόγευμα και από τα βόρεια. παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. 


Μακεδονία, Θράκη


Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με χιονοπτώσεις. στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως από το μεσημέρι. 


Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. 



Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 


Ο καιρός θα εμφανίσει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. 

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά - ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς, καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου, αναμένουν οι μετεωρολόγοι.


Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός θα εμφανίσει νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά της Θεσσαλίας και στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών και βαθμιαία και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής στέρεας με χαμηλότερο υψόμετρο αναμένουν οι μετεωρολόγοι. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως από τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός θα εμφανίσει λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, οπού είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια αναμένουν οι μετεωρολόγοι.. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Στα νοτιά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις βραδινές ώρες αναμένουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Ο καιρός θα εμφανίσει νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια και χιονιά στα ορεινά – ημιορεινά, με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται κυρίως από το απόγευμα θα είναι έντονα και από το βράδυ θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις και στην πόλη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.