Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Η ιστορία του Boeing 720 που συνετρίβη επίτηδες (video)




Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με εικόνα μεγάλης καταστροφής. Τα πλάνα από βίντεο του 1984 δείχνουν ένα Boeing 720 να οδηγείται στο έδαφος και να τυλίγεται στις φλόγες.


Δεν πρόκειται όμως για ατύχημα.


Στην πραγματικότητα, εξηγεί η Daily Mail, ήταν «ελεγχόμενη επίδειξη» που είχε κάνει η NASA και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με σκοπό να ελεγχθεί εάν ένα πρόσθετο στα καύσιμα του αεροσκάφους θα συνέβαλε στην αποφυγή της φωτιάς σε περίπτωση συντριβής.


Το αεροσκάφος ήταν γεμάτο αισθητήρες και κάμερες που κατέγραφαν όλα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιωθούν οι παράμετροι ασφαλείας. Καινούρια παράθυρα, καθίσματα, υλικά πυρίμαχα και ένα σωρό άλλα είχαν όλα τοποθετηθεί στο «μοιραίο» αεροσκάφος με στόχο τον έλεγχό τους.


Στη συνέχεια το υλικό από τις κούκλες που είχαν τοποθετηθεί στα καθίσματα θα αναλυόταν λεπτομερώς.


Η εκούσια συντριβή έγινε στο Rogers Dry Lake της Αεροπορικής Βάσης Edwards στην Καλιφόρνια και το Boeing έκανε 14 δοκιμαστικές πτήσεις με το πρόσθετο στα καύσιμα ενώ καταγραφόταν η λειτουργία του κινητήρα.


Το πρωί της 1ης Δεκεμβρίου του 1984 το αεροπλάνο απογειώθηκε για την τελευταία του πτήση, ελεγχόμενο εξ αποστάσεως από το πιλότο της NASA Fitzhugh Fulton και φορτωμένο με 34.500 κιλά καύσιμα.


Το πείραμα δεν πήγε επ’ ακριβώς σύμφωνα με το σχέδιο καθώς η προσγείωση- συντριβή δεν έγινε με τον τρόπο που είχε προγραμματιστεί. Το αποτέλεσμα ήταν, αντίθετα με τον σχεδιασμό, να υπάρξει διαρροή καυσίμων που αμέσως τυλίχτηκαν στις φλόγες.


Έτσι το πρόσθετο που δοκιμαζόταν εκείνη την εποχή δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ καθώς οι πιλοτικές δοκιμές έδειξαν πως ήταν μάλλον αναποτελεσματικό στην αποτροπή της φωτιάς.


Παράλληλα όμως προσέφεραν πλήθος άλλων στοιχείων που σχετίζονται με την ασφάλεια και αξιοποιήθηκαν στον καλύτερο σχεδιασμό των παραμέτρων ασφαλείας και την εφαρμογή νέων κανονισμών.









Πηγη

Δείτε Επίσης

Τρία νέα Nokia smartphones στις αρχές του 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.