Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Τα φάρμακα που θα πωλούνται σε σούπερ μάρκετ




Ανήκουν στην κατηγορία των ΜΗΣΥΦΑ

Τη λίστα φαρμάκων με τις 40 δραστικές ουσίες που θα πωλούνται πλέον στα σούπερ μάρκετ ανήρτησε χθες στην ιστοσελίδα του ο ΕΟΦ.


Τα φάρμακα που θα διατίθενται εκτός φαρμακείων θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:


Να είναι ήδη ενταγμένα  στην κατηγορία των ΜΗΣΥΦΑ χωρίς να συντρέχουν νεότερα επιστημονικά δεδομένα για την επανεξέταση της κατάταξής τους ως συνταγογραφούμενα.

Να είναι φάρμακα που να αντιμετωπίζουν συμπτώματα εύκολης αυτοδιάγνωσης και αντιμετώπισης τα οποία είναι προφανή και δεν συγχέονται με συμπτώματα άλλης νόσου.

Η οδηγία του δοσολογικού σχήματος να είναι απλή.

Οι αλληλεπιδράσεις τους  με άλλες συχνά χορηγούμενες θεραπείες να είναι ελάχιστες και, εφόσον υπάρχουν, να είναι χαμηλού κινδύνου.

Να μη χρειάζονται ιδιαίτερες συνθήκες φύλαξης και διακίνησης.

Οι συσκευασίες τους να είναι μικρές και, σε συνδυασμό με την περιεκτικότητα, η συνολική ποσότητα του φαρμάκου να μη ξεπερνά δόση που να μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του λήπτη.

Να μην υπάρχουν έγκριτες  και τεκμηριωμένες ενδείξεις για σοβαρούς κινδύνους από τη μακροχρόνια χρήση τους από τη δημοσιευμένη βιβλιογραφία σε επιστημονικά περιοδικά που διαθέτουν κριτική επιτροπή αξιολόγησης.

 ΔΕΙΤΕ  ΤΟΝ  ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ  ΕΔΩ

 Δείτε Επίσης

Το σπαρακτικό πρόσωπο της πείνας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.