Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Έκρηξη στο Μανχάταν – Δεκάδες οι τραυματίες (video)




Πανικός επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) στην πολύβουη περιοχή του 23ου δρόμου που συνδέει τις πολυσύχναστες 6η και 7η Λεωφόρο στο Μανχάταν όταν σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη.


Προς το παρόν, η αστυνομία δεν κάνει λόγο για τρομοκρατία, ωστόσο είναι βέβαιο πως η έκρηξη δεν είναι ατύχημα αλλά σκόπιμη ενέργεια. Το σημείο ερευνάται ως τόπος εγκλήματος.Η έκρηξη, που σημειώθηκε σε μια περιοχή της πόλης της Νέας Υόρκης που σφύζει από ζωή, στην περιοχή Τσέλσι του Μανχάταν, είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό πολλών ανθρώπων. Ο ένας από τους οποίους σοβαρά, αν και δεν κινδυνεύει η ζωή του, σύμφωνα με τις αρχές.


Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η έκρηξη ήταν σκόπιμη ενέργεια. Είπε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν προς μια "αξιόπιστη και συγκεκριμένη απειλή" για την πόλη. "Δεν βλέπουμε μια διασύνδεση με την τρομοκρατία", πρόσθεσε. "Είναι πολύ νωρίς να πούμε τι προκάλεσε το συμβάν. Πιστεύουμε ότι ήταν σκόπιμη ενέργεια. Διεξάγεται πλήρης έρευνα".


Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν αυτοσχέδιος: μια χύτρα ταχύτητας με εκρηκτικά, συνδεδεμένη με κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σημείο της έκρηξης υπάρχει και σημείωμα από το δράστη. 





Πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου δήλωσε πως προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας δείχνουν πως η έκρηξη σημειώθηκε σε κάδο σκουπιδιών. Ο επικεφαλής της διεύθυνσης ειδικών επιχειρήσεων της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε στο Twitter πως ένας "πιθανός δεύτερος μηχανισμός έχει εντοπιστεί" στην ίδια ευρύτερη περιοχή.


Το CNN μετέδωσε πως πηγές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου πιστεύουν πως η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.



Πηγή

Δείτε Επίσης

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚO: Το 2015 της είχαν δώσει 3 χρόνια ζωής - ΠΕΘΑΝΕ σήμερα, μια μέρα ΠΡΙΝ τον γάμο της - Διαβάστε την ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ιστορια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.