Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν Πυραμίδες στην Ελλάδα; Δείτε τες από ψηλά! (video)




Κι όμως! Υπάρχουν πυραμίδες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική.

 Στη νότια πλευρά του κάμπου του Μαραθώνα, στο Μικρό Έλος, ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής περιόδου το μεγάλο ιερό των Αιγυπτίων θεών, επάνω σε μικρό νησί στο κέντρο του έλους, όπου υπήρχε και συγκρότημα λουτρών.


Το νησί επικοινωνούσε με τη στεριά με διώρυγες, παραπέμποντας μαζί με την πλούσια βλάστηση στο Δέλτα του Νείλου.


Έχει τετράγωνο σχήμα διαστάσεων 50×50 μέτρα, διαθέτει περίβολο και επάλληλους διαδρόμους που καταλήγουν σε βαθμιδωτή πυραμίδα στο κέντρο του. Εντυπωσιακό στοιχείο είναι τα μαρμάρινα αγάλματα υπερφυσικού μεγέθους.


Ένας ισχυρός περίβολος, περιέκλειε το ιερό που είχε σταυροειδή διάταξη γύρω από τετράπλευση λίθινη βαθμιδωτή κατασκευή. Οι είσοδοι τοποθετημένες στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα είχαν διαμορφωθεί σε μεγαλοπρεπή πρόπυλα μιμούμενα τη μορφή αιγυπτιακών πυλώνων.


Σε κάθε πρόπυλο στην εσωτερική και εξωτερική πλευρά υπήρχαν τέσσερις βάσεις αγαλμάτων, καθένα από τα οποία απεικόνιζε την Ίσιδα με διαφορετική κάθε φορά ιδιότητα. Κοντά στις βάσεις πεσμένα βρέθηκαν υπερφυσικού μεγέθους μαρμάρινα ανδρικά αγάλματα που μιμούνται την ιερατική κίνηση των αιγυπτιακών αγαλμάτων και φέρουν το επίσημο ένδυμα των Φαραώ και τα σύμβολα της Άνω και Κάτω Αιγύπτου. Γύρω από την κεντρική βαθμιδωτή κατασκευή υπήρχε στεγασμένος διάδρομος με εισόδους σε θέσεις αντίστοιχες με του εξωτερικού περιβόλου.




Πηγή

Δείτε Επίσης

Αρκούδα ζει σαν… κατοικίδιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.