Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Τεχνητή νοημοσύνη - χαρτογράφος από το Facebook




Τον περασμένο μήνα το Facebook είχε ανακοινώσει πως το Connectivity Lab του είχε χαρτογραφήσει 21,6 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα με σκοπό να εντοπιστούν οι κατοικημένες περιοχές.


Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Popular Science, με αυτά τα δεδομένα η εταιρεία θα είχε τις απαραίτητες πληροφορίες για τα σχέδια πτήσης του drone παροχής Ίντερνετ που ετοιμάζει, Aquila.


Το επόμενο βήμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, με τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ να ανεβάζει στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο βίντεο στο οποίο επιδεικνύονται οι τελικές εικόνες, εντυπωσιακής λεπτομέρειας.


«Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό εγχείρημα από την ομάδα μας που αναπτύσσει ηλιακά αεροσκάφη για παροχή ασύρματης σύνδεσης στο Ίντερνετ και από την ομάδα έρευνας Τεχνητής Νοημοσύνης. Πολλοί είναι αυτοί που ζουν σε απομακρυσμένες κοινωνίες, και δεν υπάρχουν πάντα ακριβή δεδομένα.


Δεν μπορούμε να παρέχουμε σύνδεση στο Ίντερνετ στους ανθρώπους εάν δεν ξέρουμε πού είναι οι κοινωνίες τους, οπότε φτιάξαμε τεχνολογία ΑΙ για την ανάλυση 15,6 δισ. δορυφορικών εικόνων, για να δημιουργήσουμε πολύ πιο ακριβείς πληθυσμιακούς χάρτες συνολικής έκτασης 21,6 εκατ. τετραγωνικών χλμ.


Θα μοιραστούμε αυτούς τους χάρτες με τον κόσμο, έτσι ώστε άλλοι οργανισμοί να είναι επίσης σε θέση να τους χρησιμοποιήσουν.


Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει με τον σχεδιασμό ενεργειακών, υγειονομικών και μεταφορικών υποδομών, καθώς και να συνδράμει ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια λόγω καταστροφών» έγραψε στο σχετικό post του.


Οι χάρτες αυτοί, όπως προαναφέρθηκε, θα βοηθήσουν στην εκπόνηση σχεδίων πτήσης/ διαδρομών για τα αεροσκάφη του Facebook, οι πρώτες δοκιμές πτήσης των οποίων αναμένονται εντός του έτους.


Δείτε  ακόμα:

Πώς βάζεις δύο ελεφαντάκια για ύπνο

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.