Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Οι άνδρες που ανησυχούν για την αρρενωπότητά τους μπορεί να είναι πιο βίαιοι





Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, οι άνδρες που νιώθουν ότι δεν ανταποκρίνονται στα παραδοσιακά ιδανικά περί αρρενωπότητας μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε βίαιες και επικίνδυνες συμπεριφορές.


Τα ευρήματά, όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές, υποδεικνύουν πως οι προσπάθειες για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ανδρικών συμπεριφορών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τραυματισμό, θα έπρεπε να επικεντρωθούν στα μέσα με τα οποία οι κοινωνικές επιταγές και προσδοκίες σχετικά με την αρρενωπότητα, καθώς και η αποδοχή των κανόνων του φύλου μπορούν να προκαλέσουν στρες στα αγόρια και τους άνδρες.Στη μελέτη συμμετείχαν 600 αμερικανοί άνδρες ηλικίας 18-50, οι οποίοι απάντησαν διαδικτυακά σε ερωτήματα σχετικά με την αντίληψη της αρρενωπότητας, την αυτοεικόνα τους και τα επίπεδα βιαιότητας κι επικινδυνότητας των συμπεριφορών τους.


Οι άνδρες που αντιλαμβάνονταν τον αυτό τους ως λιγότερο αρρενωπό από το μέσο όρο και πίστευαν ότι οι άλλοι τους έβλεπαν με τον ίδιο τρόπο, ήταν πιο πιθανό να είχαν διαπράξει βίαιες επιθέσεις με τη χρήση κάποιου όπλου ή επιθέσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό κάποιου, σε σύγκριση με τους άνδρες που δεν ένιωθαν ιδιαίτερα αρρενωποί, χωρίς αυτό να τους προκαλεί ανησυχία. Οι άνδρες αυτοί, μάλιστα, που δεν ανησυχούσαν για την αρρενωπότητά τους είχαν τις λιγότερες πιθανότητες από όλους τους συμμετέχοντες να αναφέρουν βίαιη ή παραβατική συμπεριφορά.


Η μελέτη δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Injury Prevention στις 24 Αυγούστου.


Πηγή: medicinenet

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

 www.andrologia.gr


Τι κάνει το κάθε ζώδιο όταν ερωτεύεται;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.