Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Τι πρέπει να ξέρετε για τα 12 ζώδια;



ΚΡΙΟΣ


Διαβάστε αναλυτικά για το κάθε ζώδιο όσα πρέπει να ξέρετε για τα χαρακτηριστικά, τον έρωτα, την τύχη του κλπ 21 Μαρτίου – 20 Απριλίου


Ιδιότητα: Παρορμητικό


Στοιχείο: φωτιά


Αρχή: Ενεργό


Κυρίαρχος πλανήτης: Άρης.


Αντιπροσωπεύει το θάρρος, την πρωτοτυπία, τη δράση, τον εγωισμό, το δυναμισμό και το πάθος. Αγαπά την ελευθερία και την κατάκτηση. Στον Κριό αντιστοιχεί ο μύθος του Φρίξου και της Έλλης.


Αυτό που χαρακτηρίζει τους Κριούς, είναι το δυναμικό τους στυλ. Όσοι ανήκουν στο ζώδιο αυτό ξεχειλίζουν από ζωτικότητα. Η ζωή για τους Κριούς, είναι μια καταπληκτική περιπέτεια: λατρεύουν την πρωτοτυπία και φροντίζουν πάντα να έχουν πολλή. Διψούν για νέες εμπειρίες, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση και έτσι η ζωή τους είναι πάντοτε γεμάτη από ενδιαφέρον. Ενώ οι άλλοι περιμένουν να τους παρουσιαστούν οι ευκαιρίες, ο Κριός πιστεύει ότι όλα εξαρτώνται απ’ αυτόν: η πρωτοβουλία και το επιχειρηματικό πνεύμα είναι δύο από τα κύρια χαρακτηριστικά του

. Δεν είναι περίεργο που ο ρωμαλέος Κριός είναι τόσο ορμητικός και ασυγκράτητος στη συμπεριφορά του. Η ενεργητικότητα είναι γι’ αυτόν η ίδια του η ζωή. Πάντα ενθουσιάζεται για ό,τι ή όποιον τον απασχολεί και δείχνει να ξεχνάει όλα τα υπόλοιπα. Η ειλικρίνεια είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό της φύσης του Κριού. Ενεργητικότητα, αυτοπεποίθηση και φιλοδοξία είναι τα δυνατά του σημεία που τον φέρνουν πάντα μπροστά στο κυνήγι της επιτυχίας, θαρραλέος έως παράτολμος, ο Κριός Είναι πάντα έτοιμος να ρισκάρει για να πετύχει το σκοπό του: σε καιρό πολέμου, τα περισσότερα μετάλλια ανδρείας θα τα πάρουν Κριοί. Πρωτοπόρος στις εξερευνήσεις, θα πάει όπου κάνεις μέχρι τώρα δεν τολμούσε: είναι κρίμα, που τώρα πια δεν υπάρχουν στον πλανήτη μας ανεξερεύνητες περιοχές να ανακαλύψουν οι πρωτοπόροι του ζωδιακού κύκλου, οι Κριοί.


Σχετικά με την πνευματικότητα των Κριών: έχουν φαντασία και μπορεί να φανούν ιδιαίτερα δημιουργικοί μερικές φορές, αλλά ποτέ δεν ασχολούνται με το βάθος των πραγμάτων. Είναι πολύ ανυπόμονοι για να καθίσουν να συλλογιστούν για οτιδήποτε. Έτσι και σχηματίσουν γνώμη για κάτι, δεν αλλάζουν με τίποτα και θα επιμείνουν σταθερά στη θέση τους: δεν έχουν όμως επιχειρήματα και δεν μπορούν να συμμετάσχουν με επιτυχία σε συζήτηση επιπέδου. Βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα, η κρίση τους συχνά δεν είναι σωστή και δεν τους αρέσει να τους το λένε. Είναι γεγονός ότι οι Κριοί βλέπουν τα πράγματα μόνο από τη δική τους άποψη γιατί είναι τόσο απασχολημένοι με τα δικά τους, που δεν τους μένει καιρός για τα υπόλοιπα.


Στους Κριούς δεν υπάρχει υστεροβουλία: μιλάνε ειλικρινά και κάνουν πάντα γνωστά τα κίνητρα τους. Θεωρούν ότι προσβάλλεται η αξιοπρέπεια τους αν χρησιμοποιήσουν πλάγιες μεθόδους για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Δυστυχώς όμως, το τακτ δεν είναι κάτι που τους χαρακτηρίζει: είναι τόσο ειλικρινείς που παύουν να είναι ευγενείς. Με την ταχύτητα που τους χαρακτηρίζει, θα πουν πιο πολλά απ’ όσα εννοούν – και θα δυσκολευτούν να ζητήσουν συγγνώμη. Από την άλλη μεριά όμως, ένας Κριός δεν κρατάει κακία, ούτε είναι εκδικητικός. Συναισθηματικά είναι πολύ τρυφερός, ερωτεύεται με πάθος και είναι: πάντα πιστός στους ανθρώπους που σέβεται και αγαπά. Δεν είναι όμως καθόλου ανεκτικοί – οι Κριοί είναι αυστηροί με τους άλλους. Πάνω απ’ όλα, δεν ανέχονται την αδυναμία: είναι ό,τι τους ενοχλεί περισσότερο. Σέβονται τους ανθρώπους που τολμούν να υψώσουν το ανάστημα τους απέναντι τους και δεν ασχολούνται καθόλου με όσους δειλιάζουν. Υπάρχει στον Κριό μια πολύ ρομαντική πτυχή: ερωτεύεται κεραυνοβόλα και εξιδανικεύει το αντικείμενο των συναισθημάτων του. Είναι ο χαρακτήρας του ανθρώπου που θα αποφασίσει μέσα σε μια στιγμή να παντρευτεί. Αλλά, με βάση τα όσα είπαμε για το χαρακτήρα του Κριού, δεν είναι περίεργο γιατί οι σχέσεις τον ακολουθούν ταραγμένη πορεία. Είναι υπερβολικά κυριαρχικός και κτητικός απέναντι στο στενό του περιβάλλον.


Ο Κριός κινδυνεύει περισσότερο απ’ ό,τι τ’ άλλα ζώδια να πάθει ατύχημα. Αλλά, τα ατυχήματα που παθαίνει είναι συνήθως αποτέλεσμα αμέλειας, βιασύνης και ενσυνείδητης αδιαφορίας για τα μέτρα προστασίας που θα έπρεπε να είχε πάρει. Του αρέσει να χρησιμοποιεί εργαλεία και παρότι πιάνουν τα χέρια του, καταφέρνει και πάλι να παθαίνει ατυχήματα. Επίσης του αρέσει να χειρίζεται όπλα – δίνει μεγάλη σημασία στην ικανότητα του αυτή. Πάνω απ’ όλα, του αρέσουν τα σπορ. ιδιαίτερα τα πιο επικίνδυνα από αυτά. θα συναντήσετε τον Κριό οπουδήποτε υπάρχει ενεργητικό αγώνισμα, και σίγουρα, αργά ή γρήγορα, θα καταφέρει να τραυματιστεί στο κεφάλι ή το πρόσωπο. Προσοχή όμως αν σας ζητήσει να χορέψετε· ο χορός δεν είναι το στοιχείο του και τα πόδια σας ίσως κινδυνέψουν λίγο από τον αδέξιο καβαλιέρο σας.


Οι Κριοί λατρεύουν τα ταξίδια: προτιμούν τα ήρεμα μέρη που προσφέρονται για εξερεύνηση. Τους αρέσει ο καθαρός αέρας και όταν βρίσκονται στο σπίτι τους έχουν ακόμα και εποχές με κρύο, τα παράθυρα ανοιχτά. Ευτυχώς, θα υπάρχει αρκετή ζέστη μέσα στο σπίτι για να καταπολεμήσει τα ρεύματα που δημιουργούνται – μια και ο Κριός λατρεύει τη ζεστασιά τόπο όσο και τον καθαρό αέρα. Είναι ο άνθρωπος που προτιμά να κάθεται στο τζάκι, παρά δίπλα στο καλοριφέρ.


Και γιατί όχι, άλλωστε, ο Κριός ανήκει στα ζώδια της φωτιάς και πάντα θα υπάρχει κάτι να τον τραβάει κοντά στις φλόγες ενός αναμμένου τζακιού.


ΤΑΥΡΟΣ


21 Απριλίου – 20 Μαΐου


Ιδιότητα: Σταθερό


Στοιχείο: Γη


Αρχή: Παθητικό


Κυρίαρχος πλανήτης: Αφροδίτη.


Αντιπροσωπεύει την σταθερότητα, την αποφασιστικότητα, την πίστη, την καλαισθησία, τη μεγαλοπρέπεια. Αγαπά την πολυτέλεια, έχει δυνατή θέληση και μεγάλη αντοχή.


Στον Ταύρο, αντιστοιχεί ο μύθος της αρπαγής της Ευρώπης από τον Δία.


Ο Ταύρος που ξέρουμε από τις ταυρομαχίες και το μεγαλόπρεπο ζώο, που ήρεμα, ξεκουράζεται ακίνητο, είναι, όσο κι αν μας φαίνεται περίεργο – οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αν είστε αρκετά έξυπνοι, ώστε να μην προκαλείστε την οργή του, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Γιατί ο Ταύρος είναι από τη φύση του γαλήνιος. Αν αμφιβάλλετε γι’ αυτό, προσέξτε πόσο υπομονετικά ακολουθεί πάντα το κοπάδι του. Δεν υπάρχει σ’ αυτόν ίχνος νευρικότητας – αλλά αυτό οφείλεται στο ότι κάπου κοντά του υπάρχει κάποιος άλλος, που του αφήνει τα απαραίτητα περιθώρια ελευθερίας. Τα ίδια κύρια χαρακτηριστικά έχουν και οι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο αυτό. Οι Ταύροι είναι από τη φύση τους ήρεμοι και αξιαγάπητοι άνθρωποι και τους αρέσει να συνυπάρχουν αρμονικά με τους άλλους. Ποτέ δεν θα προκαλέσουν καυγάδες – το αντίθετο, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τους αποφύγουν. Βέβαια καλό είναι να μην κάνουμε κατάχρηση της υπομονής τους, γιατί τότε τα πράγματα αγριεύουν. Αν ένας Ταύρος θυμώσει ή πληγωθεί, θα αργήσει να συγχωρέσει και θα αργήσει ακόμη περισσότερο να ξεχάσει αυτό που συνέβη. Έναν Ταύρο που έχει θυμώσει, θα τον δούμε να κουνά ασυναίσθητα νευρικά τα πόδια του τα οποία συνήθως είναι μικρά αναλογικά με το σώμα του.


Ο Ταύρος είναι σταθερό ζώδιο – ανήκει στα ζώδια της γης. Οι συνήθειες, η συμπεριφορά και η εμφάνιση του είναι πολύ προσεγμένες. Δεν κάνει τίποτε από παρόρμηση της στιγμής και δεν αλλάζει κάτι στη ζωή του όταν είναι ευχαριστημένος απ’ αυτό. Σταθερός στις απόψεις του, είναι πολύ πρακτικός στη ζωή του. Ο Ταύρος δεν κάνει ποτέ άπιαστα όνειρα, ούτε ζητάει τα αδύνατα: κάθε φιλοδοξία του θα βρίσκεται μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του μια και ο Ταύρος είναι ρεαλιστής, τουλάχιστον σ’ ότι αφορά την υλιστική πλευρά της ζωής. Σ’ αυτό τον τομέα, οι Ταύροι έχουν πολύ ανεπτυγμένη την αίσθηση της ιεραρχήσεως των αξιών.


Παρ’ όλα αυτά, ο πλανήτης που κυβερνά τον Ταύρο είναι η Αφροδίτη και η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της αγάπης. Σε ότι αφορά τα ερωτικά ζητήματα, εδώ βρίσκεται η ρομαντική πλευρά του Ταύρου. Ευτυχώς, δεν χάνει τον έλεγχο: παρότι θα μπορούσε να ερωτευτεί κάποιον εντελώς ακατάλληλο γι’ αυτόν, όταν έρθει η ώρα να επισημοποιήσει το δεσμό του, το αισθητήριο του θα τον συμβουλέψει να μην το κάνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ταύροι είναι οι ψυχροί υπολογιστές που θα πουλήσουν την αγάπη για το χρήμα ή την κοινωνική θέση, αλλά περισσότερο ότι είναι συνήθως, αρκετά τυχεροί και συναντούν τελικά κάποιον, με τον οποίο να ταιριάζουν και στην καθημερινότητα της ζωής. Αυτός είναι ο λόγος που τα διαζύγια είναι σπάνια, ανάμεσα στους Ταύρους: ποτέ δεν παντρεύονται βιαστικά, γι’ αυτό και σπάνια μετανιώνουν. Παρότι ζητούν από το σύντροφο τους απόλυτη αφοσίωση, δεν αντιστέκονται στον πειρασμό να φλερτάρουν λίγο, πότε – πότε. Αυτό είναι όμως κάτι, χωρίς ιδιαίτερη σημασία γι’ αυτούς. Είναι τελικά, πολύ πιστοί.


Δεν τους αρέσει ιδιαίτερα να ρισκάρουν σε επιχειρήσεις, μια και είναι πολύ προσεκτικοί. Αυτό, μπορεί να μειώσει την πιθανότητα επιτυχίας τους, αφού, έτσι, δεν εξαντλούν τις δυνατότητες τους και δεν δίνουν στον εαυτό τους την ευκαιρία ν’ ανακαλύψει ότι έχει τελικά, πιο πολλές ικανότητες απ’ όσες νομίζει. Ο Ταύρος είναι ικανός να κάνει καταπληκτικά παζάρια – έχει βέβαια, και την απαραίτητη υπομονή. Όταν ο Ταύρος αναλάβει κάτι παρόμοιο, είναι σίγουρο ότι θα πετύχει με τον καλύτερο τρόπο το σκοπό του. Από την άλλη μεριά, αν και δεν είναι ο τύπος του ανθρώπου που κάνει πειράματα, είναι αυτός που θα βάλει σε σταθερή βάση τις «πειραματικές» ιδέες άλλων και θα τις εφαρμόσει. Επίσης, σε ένα Ταύρο ταιριάζουν ανώτερες θέσεις: καταφέρνει πάντα να τα πάει καλά με τους υφισταμένους του, γιατί παρότι είναι αυστηρός, δεν είναι κυριαρχικός.


Οι Ταύροι προτιμούν να τους προσφέρει η δουλειά τους σταθερή πρόοδο και μακροχρόνια ασφάλεια. Το ζώδιο τους έχει άμεση σχέση με το χρήμα – και οι Ταύροι είναι άσσοι στα οικονομικά. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί απ’ αυτούς γίνονται τραπεζίτες ή οικονομολόγοι. Ο Ταύρος κάνει πάντα καλές επενδύσεις. Μια από τις πρώτες επενδύσεις ενός Ταύρου είναι ένα σπίτι δικό του, κατά προτίμηση με κήπο. Πολλοί Ταύροι ασχολούνται και επαγγελματικά με τον κατασκευαστικό τομέα, είτε σαν εργολάβοι οικοδομών, είτε σαν μεσίτες, αρχιτέκτονες ή διακοσμητές.


Το φάσμα των επαγγελμάτων, που είναι πιο πιθανό να έλκει έναν Ταύρο, περιλαμβάνει τις βιομηχανίες μόδας και ομορφιάς, καθώς και τις καλές τέχνες (πολλοί έχουν σημαντικό μουσικό ταλέντο και είναι σπάνιο να υπάρξει Ταύρος χωρίς ευαίσθητο μουσικό αισθητήριο – ένας Ταύρος ποτέ δε θα λυπηθεί να πληρώσει για μια καλή παράσταση όπερας ή ένα κοντσέρτο). Καθώς ο Ταύρος είναι ζώδιο της γης, η γεωργία και η κηπουρική σίγουρα θα τον τραβάει. Λατρεύει την εξοχή και ξέρει να χαίρεται τις ομορφιές της.


Η οικογενειακή ζωή σημαίνει πολλά για τους Ταύρους και της δίνουν μεγάλη σημασία. Δεν τα πάνε πάντα καλά με τους συγγενείς τους – αλλά στέκονται σταθερά δίπλα τους, όταν τους χρειαστούν. Βέβαια, αν έχετε ένα συγγενή Ταύρο, μην περιμένετε ότι τα πράγματα μ’ αυτόν θα είναι εύκολα. Χρήματα θα σας δανείσει, αλλά μόνο όπως θα έκανε και για οποιονδήποτε άλλο, στα πλαίσια μιας σωστής επένδυσης, Ο Ταύρος μπορεί να συνδυάζει δεξιοτεχνικά το συναίσθημα με τη δουλειά, όσο βέβαια αυτά τα δύο μπορούν να βρίσκονται σε ισορροπία.


Οι Ταύροι καταφέρνουν να δημιουργούν στο σπίτι τους μια άνετη και γοητευτική ατμόσφαιρα για τον εαυτό τους και την οικογένεια τους. Δεν μπορούν να υπομείνουν την πολύ μοντέρνα επίπλωση, ούτε το αυστηρό στυλ. Αν η επίπλωση είναι μοντέρνα, θα πρέπει να είναι επίσης, πολύ ευχάριστη. Οι Ταύροι προτιμούν γενικά, τα γερά, ανθεκτικά έπιπλα, μια και γεροί και δυνατοί είναι οι ίδιοι. Για να είμαστε όμως ειλικρινείς, πρέπει να πούμε ότι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο προτιμούν τα βαριά έπιπλα είναι διότι τους δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας, που τους αρέσει.


Στο σπίτι ενός Ταύρου, θα βρείτε πολλά φυτά – αγαπά ιδιαίτερα τα λουλούδια. Ακόμα κι όταν μένει στην καρδιά της πόλης, θα βρει τρόπο να ζει κοντά στη φύση: κοντά στην πολυκατοικία του, θα υπάρχει πλατεία ή πάρκο ή τουλάχιστον, κάποια δέντρα και φυτά. Αν και αυτό είναι αδύνατο, τότε σίγουρα, τα κάγκελα του μπαλκονιού του θα είναι βαμμένα πράσινα, στο χρώμα της φύσης.


Ο λαιμός και οι λεμφαδένες του λαιμού είναι τα ευαίσθητα σημεία ενός Ταύρου. Είναι ένα πολύ γόνιμο ζώδιο, γι’ αυτό οι γυναίκες Ταύροι θα πρέπει να αισθάνονται τυχερές, που στην εποχή μας υπάρχουν τόσο αποτελεσματικές αντισυλληπτικές μέθοδοι. Η φυσιογνωμία των ανθρώπων του ζωδίου αυτού, θυμίζει κάτι από τα χαρακτηριστικά της Αφροδίτης: μεγάλα, εκφραστικά μάτια και ωραίος, γεμάτος, λαιμός.


ΔΙΔΥΜΟΙ


21 Μαΐου – 20 Ιουνίου


Ιδιότητα: Μεταβλητό


Στοιχείο: Αέρας


Αρχή: Ενεργό


Κυρίαρχος πλανήτης: Ερμής.


Αντιπροσωπεύει την επικοινωνία, την προσαρμοστικότητα, την κίνηση, τη διπλωματία και την ευφυΐα. Έχει νεανική εμφάνιση και κλίση στο γράψιμο.


Στους Διδύμους αντιστοιχεί ο μύθος του Δία και της Λήδας.


Ο Ερμής, που περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο πιο γρήγορα απ’ ότι οι άλλοι πλανήτες, επιδρά στους Διδύμους, το ζώδιο που έχει να κάνει με την επικοινωνία. Ο τύπος του ανθρώπου, που ανήκει στους Διδύμους είναι κατά κανόνα, εύθυμος, άστατος και πνευματώδης. Αισθάνεται την ανάγκη της συνεχούς εναλλαγής και του αρέσει, πάντα, να κινείται γρήγορα. Το μέσο μεταφοράς, που προτιμούν, είναι όπως ίσως μαντέψατε, το αεροπλάνο. Μήπως δεν ήταν, άλλωστε ο Ερμής αγγελιοφόρος των θεών; (Οι Δίδυμοι είναι ένα ζώδιο του αέρα).


Αθεράπευτα περίεργοι, καταγράφουν όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους και είναι πάντα έτοιμοι να βάλουν ένα χεράκι στις δουλειές των άλλων. Ένας Δίδυμος ενοχλείται όταν βρίσκεται έξω από τα πράγματα, καθώς και όταν ανακαλύψει ότι άλλοι άνθρωποι είναι πιο ενήμεροι απ’ αυτόν, για ότι συμβαίνει γύρω του. Έχει γρήγορη αντίληψη και αρπάζει γρήγορα ευκαιρίες, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του σε καθετί καινούριο γι’ αυτόν. Διακρίνεται νια την προσαρμοστικότητα και την ευστροφία του – δεν βάζει, όμως, σταθερούς στόχους και δεν συγκεντρώνεται ιδιαίτερα σ’ αυτούς. Αυτό το τελευταίο πρέπει να το προσέξει, γιατί, παρότι είναι πανέξυπνος και διαθέτει περισσότερες δημιουργικές δυνατότητες απ’ ότι αρκετά άλλα ζώδια, μπορεί οι ικανότητες του να πάνε χαμένες, διαχέοντας τον εαυτό του σε πολλές, διαφορετικές κατευθύνσεις. Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξουν, είναι να μην κολλήσουν στις μικρολεπτομέρειες του θέματος που τους απασχολεί και παρασυρθούν απ’ αυτές.


Η αγάπη της επικοινωνίας οδηγεί σε καλλιέργεια της γλώσσας και οι Δίδυμοι, που λατρεύουν το διάβασμα, είναι ικανοί να εκφράζονται ζωντανά και έξυπνα· έχουν επίσης, υπέροχη αίσθηση του χιούμορ. Το χιούμορ και η ευγλωττία τους θα σας ενθουσιάσει, τουλάχιστον αρχικά. Αναπόφευκτα, όμως, έρχεται η ώρα που θα βαρεθείτε να τους ακούτε να μιλάνε συνέχεια. Μην εντυπωσιαστείτε όταν σας μιλούν για κάποιο θέμα με ύφος ειδικού – οι πιθανότητες είναι ότι μάλλον έχουν επιφανειακές γνώσεις γι’ αυτό. Οι Δίδυμοι θέλουν να εντυπωσιάζουν και απεχθάνονται να παραδέχονται την άγνοια τους, όταν καλούνται να επιδείξουν τις γνώσεις τους. Σ’ αυτό οφείλεται και η τάση που έχουν να παραποιούν τα γεγονότα, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει λόγος. Σίγουρα. ένας Δίδυμος δεν θα δυσκολευτεί να πει ψέματα όταν θα χρειαστεί να ξεφύγει από ένα πρόβλημα. Όταν, όμως, χρησιμοποιεί δημιουργικά τη φαντασία του, μπορεί να κάνει θαύματα, σ’ όλους τους τομείς. Έχει έμφυτη ικανότητα να γεννά νέες ιδέες.


Μην προσπαθήσετε να πείσετε ένα Δίδυμο ότι έχει άδικο – η κουβέντα σας θα οδηγήσει μόνο σε σύγχυση, μια και αυτός θα σας παρασύρει επιδέξια, τη στιγμή ακριβώς που θα νομίσετε ότι αποδείξατε πως έχετε δίκιο. Οι Δίδυμοι είναι πολύ γοητευτικοί όταν θέλουν, παρότι συχνά γίνονται υπερβολικοί στα κομπλιμέντα τους και ενθουσιάζονται με το παραμικρό. Μπορούν, όμως να γίνουν και πολύ σαρκαστικοί: είναι η άμυνα τους, όταν πειραχτούν. Κατά κανόνα, παρά την έμφυτη ενεργητικότητα τους. οι Δίδυμοι δεν συνηθίζουν να ασκούν σωματική βία εναντίον όσων προκαλούν το θυμό τους. Δεν θα σηκώσουν το χέρι τους εύκολα, ούτε θα δείξουν επιθετικότητα άμεσα, ούτε θα σπάσουν πάνω στα νεύρα τους, πιάτα, ή άλλα αντικείμενα, θα βρουν όμως έναν τρόπο να ξεσπάσουν, μέσα από μια κουραστική δουλειά την οποία θα κάνουν με επιδεικτικό θόρυβο. Έτσι, βρίσκουν, έμμεσα, τον τρόπο να σας εκφράσουν τα συναισθήματα τους.


Δεν είναι σωστό να εμπιστεύεται κανείς ένα Δίδυμο σε καταστάσεις ανάγκης, γιατί έχουν υπερευαίσθητο νευρικό σύστημα, που διαλύεται από το άγχος. Σε τέτοιες στιγμές, αντί να βοηθήσουν, μπορεί να εμφανίσουν σημεία υστερίας. Από την άλλη μεριά, είναι αρκετά ικανοί να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα – ας μην ξεχνάμε ότι ανήκουν σε διπλό ζώδιο. Ο δυϊσμός αυτός φαίνεται και με άλλους τρόπους: με την ασυνέπεια τους – αλλάζουν γνώμη, σκοπούς και διαθέσεις από τη μια στιγμή στην άλλη: το σύμβολο τους. οι Δίδυμοι, δεν είναι ίδιοι μεταξύ τους. αλλά διαφέρουν και ως προς το φύλο, μ’ αυτόν τον τρόπο δείχνεται η συνεργασία του μυαλού με το συναίσθημα, που παρατηρείται στους Διδύμους. Όταν ενδίδουν στα συναισθήματά τους, δρουν με βάση το ένστικτο τους. Άλλες φορές, θα είναι ήρεμοι, υπολογιστές, ορθολογιστές και αντικειμενικοί. Δεν έχουν, γενικά την τάση να πέφτουν σε βαθύς συλλογισμούς, ή να βιώσουν για πολύ, έντονα συναισθήματα για κάποιον ή για κάτι.


Η έλλειψη συναισθηματικού βάθους τους διευκολύνει να χειρίζονται άνετα τις προσωπικές τους σχέσεις. Καθώς είναι φιλικοί και κοινωνικοί, κάνουν εύκολα γνωριμίες και φίλιες – αλλά δεν προσκολλώνται με πάθος, γιατί δεν έχουν ανάγκη συναισθηματικής ασφάλειας. Στην πραγματικότητα, όταν μια φιλική σχέση αρχίζει να γίνεται πολύ δεσμευτική γι’ αυτόν, θα βρει τρόπο να ξεφύγει. Του αρέσει να φλερτάρει και συνήθως, έχει αρκετά τόξα στην ερωτική του φαρέτρα. Παρ’ όλα αυτά. οι άνθρωποι για τους οποίους ενδιαφέρεται περισσότερο είναι πιθανώς οι συγγενείς του, αν και ένας Δίδυμος δεν θα αφήσει ποτέ τους οικογενειακούς δεσμούς να περιορίσουν την ελευθερία του. Όσο για τις φιλίες, δεν θα χαλάσει ο κόσμος αν κάτι δεν πάει καλά, δεν χάνουν χρόνο να σκέφτονται τους χαμένους φίλους, όταν υπάρχουν κοντά τους τόσοι ενδιαφέροντες άνθρωποι για να κάνουν παρέα. Παρ’ όλα αυτά, θα φροντίσουν να κρατήσουν την επαφή τους με τους συγγενείς που βρίσκονται μακριά: οι Δίδυμοι είναι ικανοί να χαλάσουν μια περιουσία σε χαρτί αλληλογραφίας, γραμματόσημα και τηλεφωνήματα.


Η ζήλια δεν χαλάει τις φιλίες τους, τους έρωτές τους ή τις οικογενειακές σχέσεις των Διδύμων. Ζηλεύουν – αλλά μόνο τα πνευματικά χαρίσματα των άλλων.


Αναφέραμε ότι οι Δίδυμοι δεν έχουν ανάγκη συναισθηματικής ασφάλειας – στην πραγματικότητα δεν έχουν ανάγκη κανενός είδους ασφάλειας. Γι’ αυτούς, σημαίνει στασιμότητα – και είναι ό,τι ακριβώς δεν μπορούν να ανεχτούν με τίποτε. Έτσι, η ζωή τους προχωράει μέσα σε διαφορετικούς και ασύνδετους, μεταξύ τους, δρόμους. Σίγουρα, καλύπτουν μεγαλύτερη απόσταση απ’ ότι πολλοί άλλοι, αλλά συχνά έχουν λίγα επιτεύγματα να επιδείξουν, εκτός από συσσώρευση τεράστιας εμπειρίας.


Σε τι επαγγέλματα διακρίνεται ένας Δίδυμος; Με τον υψηλό δείκτη ευφυΐας που έχει, του ταιριάζουν, συνήθως, δουλειές που χρειάζονται υψηλό επίπεδο διανοητικών ικανοτήτων. Τους ταιριάζουν επαγγέλματα εκπαιδευτικών, καθώς


και ότι έχει σχέση με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο Ερμής ήταν ο θεός του εμπορίου και οι Δίδυμοι βρίσκουν το στοιχείο τους στο εμπόριο: είναι τέχνη, γι’ αυτούς. Επίσης, τους αρέσει ότι έχει συχνές αλλαγές, ποικιλία και ευκαιρίες για συναναστροφές με άλλους ανθρώπους. Δεν δυσκολεύονται να κερδίσουν τα χρήματα που τους χρειάζονται, μια και τα καταφέρνουν σχεδόν σ’ όλους τους τομείς. Προτιμούν, συνήθως, να ασχολούνται λίγο και με πολλές δουλειές ταυτόχρονα.


Οι Δίδυμοι – και των δυο φύλων – είναι αδύνατοι, με μακριά άκρα, λεπτά δάκτυλα και μεγάλο μέτωπο. Είναι έξυπνοι, γοητευτικοί, με καλοσχηματισμένα χαρακτηριστικά. Όταν μιλούν, συνήθως κάνουν χειρονομίες, για να δώσουν έμφαση στα λόγια τους. Η έκφραση του προσώπου τους. είναι επίσης, πολύ ζωντανή. Είναι ακούραστοι και δεν μπορούν ποτέ να χαλαρώσουν εντελώς. Όταν σκέφτονται, θα τους δείτε να παίζουν με το στυλό τους ή κάποιο άλλο μικρό αντικείμενο. Τους αρέσει το περπάτημα, το τρέξιμο και το τένις.


Η υγεία τους εξαρτάται κυρίως, από την κατάσταση του νευρικού τους συστήματος, το οποίο είναι υπερευαίσθητο. Το άγχος μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα γι’ αυτούς. Το μέρος του σώματος, που συνδέεται με το ζώδιο αυτό είναι το αναπνευστικό σύστημα, το οποίο θα πρέπει οι Δίδυμοι να προσέχουν περισσότερο. Ένας άστατος Δίδυμος μπορεί επίσης να έχει προβλήματα με το γαστρεντερικό του σύστημα, αν δεν φροντίσει να τρώει σε τακτικές ώρες τα γεύματα του. Χρειάζεται πάντα καθαρό αέρα κι αυτό Θα πρέπει να το λάβει υπόψη του, όταν είναι ν’ αποφασίσει για το είδος της δουλειάς του.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ


21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου


Ιδιότητα: Παρορμητικό


Στοιχείο: Νερό


Αρχή: Παθητικό


Κυρίαρχος πλανήτης: Σελήνη.


Αντιπροσωπεύει την ευαισθησία, το συναίσθημα, τη διαίσθηση, τη στοργή, την επιμονή. Αγαπά την οικογένεια και είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός.


Στον Καρκίνο, αντιστοιχεί ο μύθος της Ήρας και του Ηρακλή.


Ο Καρκίνος είναι το σημείο του ζωδιακού κύκλου που συνδέεται με το σπίτι και την οικογενειακή ζωή. Η Σελήνη που επιδρά έντονα πάνω του, συνδέεται με τη μητρότητα. Οι οικογενειακοί δεσμοί είναι πολύ σημαντικοί για τους Καρκίνους και είναι βασικό γι’ αυτούς να ζουν μέσα σε μια ασφαλή οικογενειακή ατμόσφαιρα. Το κορίτσι Καρκίνος θα είναι ευχαριστημένο, αν μάθει από τη μητέρα της όλα όσα έχουν σχέση με το νοικοκυριό. Το αγόρι Καρκίνος σέβεται τη μητέρα του και δεν θεωρεί υποτιμητικό γι’ αυτό το να βοηθήσει λίγο στις δουλειές του σπιτιού. Αν μεγαλώσουν σε ευχάριστη οικογενειακή ατμόσφαιρα, δεν θα βιαστούν να την αφήσουν: ο μόνος λόγος για να φύγουν νωρίς απ’ αυτή, είναι μια πολλά υποσχόμενη καριέρα. Αν όμως έχουν περάσει δυσάρεστα παιδικά χρόνια, θα προσπαθήσουν να φτιάξουν το δικό τους σπιτικό όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν τους απασχολεί η πολυτέλεια – τα ακριβά σπίτια και τα ωραία έπιπλα δεν έχουν σημασία γι’ αυτούς. Αλλά, όσο φτωχικό κι αν είναι – στη χειρότερη περίπτωση – το σπίτι τους, υπάρχει κάτι σ’ αυτό, που γοητεύει όλους όσους έχουν την τύχη να είναι καλοδεχούμενοι εκεί.


Ο Καρκίνος είναι ζώδιο του νερού. Ο κυβερνήτης του είναι η δορυφόρος Σελήνη και επηρεάζει τα υγρά στοιχεία του σώματος. Είναι ένας χαρακτήρας μαλακός, επισφαλής, συνετός, υπερήφανος, ανεξάρτητος, ευμετάβλητος, εραστής της πρωτοτυπίας και των ταξιδιών, αδυναμία προς το χρήμα και στα αποκτήματα, προσκόλληση προς την οικογένεια και τους γονείς, έχει ευαισθησία προς την τέχνη και στο ψυχικό του κόσμο.


Οι Καρκίνοι έχουν πρόσωπο στρόγγυλο σα φεγγάρι και το δέρμα τους είναι λευκό σαν την σελήνη. Υποφέρουν στη ζωή τους από γαστρικά έλκη και από παθήσεις των αδένων. Πολλές φορές οι Καρκίνοι φαίνεται ότι έχουν σκληρό καβούκι αλλά κάτω από αυτό κρύβεται ένα πολύ ευαίσθητο άτομο. Οι δουλείες που αγαπούν πολύ είναι η μαγειρική και ότι έχει σχέση με την τροφοδοσία του κοινού (κοινωνικά επαγγέλματα, καλλιτέχνες, βουλευτές).


Διάσημοι Καρκίνοι είναι ο Λόρδος Νόρθκλιφ, Νέλσον Ρόκφελλερ, Έρνεστ Χεμινγουαιη, Ρέμπραντ, Καλβίνος, στρατηγός Ντάγκλας Μακ Άρθουρ, Μέγας Αλέξανδρος, Γιούλ Μπρύνερ και ο Μάικλ Τοντ.


Οι Καρκίνοι έχουν μέσα τους αναπτυγμένο το αίσθημα της οικονομίας για αυτό γίνονται και πολλοί καλοί οικονομολόγοι. Ένας κλασικός οικονομολόγος Καρκίνος είναι ο αγαπημένος των παιδιών Σκρουτζ Μακ Ντακ. Οι Καρκίνοι είναι λάτρες ακόμα και στο κουδούνισμα των χρημάτων. Η σπατάλη κατά την γνώμη τους είναι έγκλημα και τα τρόφιμα αντιπροσωπεύουν για αυτούς την ασφάλειά του. Και η σκέψη μόνο της πείνας τους προκαλεί φόβο.


  Το σπίτι των Καρκίνων είναι πάντα καθαρό και γεμάτο λουλούδια. Για αυτούς ότι παλιό είναι πολύτιμο και ωραίο. Είναι λάτρεις της θάλασσας για αυτό πάρα πολλοί γίνονται ναύτες καπετάνιοι κ.τ.λ. Στην προκειμένη περίπτωση ο τύπος ανθρώπου που θα μπορούσε να κάνει οικογένεια με έναν καρκίνο είναι ο Αιγόκερως, το απέναντι σπίτι που θα παρέχει στον κατά βάθος ανασφαλή Καρκίνο αυτό που του λείπει, την ασφάλεια.


Δυστυχώς, δεν θα είναι πολύ εύκολο να σε καλέσουν σπίτι τους: προτιμούν να διαφυλάξουν το άδυτο τους από τα περίεργα μάτια ξένων. Ακόμα και οι διπλανοί γείτονες καταλαβαίνουν γρήγορα ότι δεν θα μπορούν εύκολα να πηγαίνουν για καφέ στο σπίτι των Καρκίνων. Μην περιμένετε να σας δανείσει εύκολα ένας Καρκίνος: σιχαίνεται να αποχωρίζεται, έστω και για λίγο τα πράγματα που του ανήκουν. Δεχτείτε αμέσως μια πρόσκληση για γεύμα στο σπίτι του, όταν σας καλέσει: θα σημαίνει ότι έχει αποφασίσει να γίνετε ένας πολύ καλός φίλος του. Βέβαια, το τελικό τεστ Θα το περάσετε μέσα στο σπίτι του. Όταν μπείτε σ’ αυτό, θα προσέξετε ότι θα βρεθείτε κάτω από την ερευνητική ματιά της οικογένειας – κι αν δεν τα πάτε καλό τότε, η σχέση σας με τον Καρκίνο θα σταματήσει εδώ. Αν όμως «εγκριθείτε», τότε θα είστε έτοιμος να γίνετε κι εσείς ένα μέλος της οικογένειας – γεγονός που, όπως θ’ ανακαλύψετε αργότερα, εκτός από υπέρ, Θα έχει και κάποια κατά.


Ένα από τα πιο συμπαθητικά προσόντα των Καρκίνων είναι ο τρόπος που προσέχουν τους ηλικιωμένους συγγενείς, ιδιαίτερα τους γονείς τους. Ότι και να γίνει στη ζωή τους, θα είναι πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν στέγη και προστασία στον ηλικιωμένο πατέρα ή μητέρα τους. Οι άνδρες Καρκίνοι νιώθουν τα ίδια προστατευτικά συναισθήματα που έχουν για τη μητέρα τους και για όλες τις γυναίκες της οικογένειας. Ο άνδρας που θα παίζει με την καρδιά μιας γυναίκας, με αδερφό, πατέρα ή θείο Καρκίνο – θα το πληρώσει ακριβά. Η γυναίκα, που θα ερωτευθεί έναν Καρκίνο, θα πρέπει να αποδεχτεί το γεγονός ότι θα είναι πάντα, δεύτερη στην καρδιά του, μετά τη μητέρα του. Αλλά μπορεί να είναι σίγουρη ότι ένας καλός γιος γίνεται πάντα, καλός σύζυγος και πατέρας. Η φύση του Καρκίνου είναι έντονα θρησκευτική – αυτό προέρχεται από την πίστη ότι σημασία στη ζωή δεν έχει η διαρκής προσπάθεια απόκτησης υλικών αγαθών, αλλά η ίδια η ζωή: το παραπάνω είναι από τα χαρακτηριστικά του ζωδίου. Ένας Καρκίνος παίρνει πάντα στα σοβαρά τους όρκους του γάμου και προτιμάει συνήθως την θρησκευτική τελετή από τον πολιτικό γάμο.


Για τους Καρκίνους, ο γάμος δεν ολοκληρώνεται χωρίς τη χαρά των παιδιών. Οι φοβίες, που ίσως αναστέλλουν άλλα ζώδια, σχετικά με την απόκτηση πολλών παιδιών, τους είναι άγνωστες: δεν σταματούν στο ένα ή τα δύο παιδιά, θα κάνουν, με την καρδιά τους, θυσίες για να μορφώσουν τα παιδιά τους και θα τους δείξουν μεγάλη αγάπη και προσοχή – υπάρχει, όμως ο φόβος να γίνουν κτητικοί απέναντι τους. Ο άνδρας Καρκίνος δεν θα χαρεί ιδιαίτερα όταν κάποιος άλλος άνδρας πάρει την κόρη του μέσα από τα χέρια του. Η γυναίκα Καρκίνος είναι σίγουρη ότι καμιά γυναίκα δεν είναι άξια για το γιο της.


Οι Καρκίνοι έχουν έντονο πατριωτικό συναίσθημα και θαυμάζουν έντονα τα σεβαστά δημόσια πρόσωπα ή όσους έχουν πετύχει κατορθώματα που συγκινούν τη ρομαντική πλευρά του εαυτού τους. Δεν τους αρέσουν οι συγκρίσεις: σιχαίνονται να τους θυμίζεις τις ομοιότητες τους με τον κάβουρα, που υπάρχει σαν σύμβολο του ζωδίου τους. Ο κάβουρας έχει ένα σκληρό κέλυφος, που προστατεύει το μαλακό του σώμα. Παρόμοια, αυτοί που ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου υιοθετούν φαινομενικά σκληρή συμπεριφορά, για να προστατέψουν τον εαυτό τους από πιθανές δυσάρεστες κατασταθείς. Πάντα καχύποπτοι, κρατούν αμυντική στάση απέναντι στους ξένους, μένουν απόμακροι, αποφεύγοντας τις πολλές σχέσεις μ’ αυτούς. Δεν αποκαλύπτουν εύκολα τα συναισθήματα τους, εκτός κι αν πρόκειται για κάποιον πολύ δικό τους. Όταν ασχοληθούν με το εμπόριο, θα κάνουν σκληρά παζάρια, ακόμα κι όταν είναι οφθαλμοφανές ότι η προσφορά που τους έχει γίνει είναι δίκαιη.


Ο κάβουρας προτιμά ν’ απομακρύνεται, όταν δέχεται επίθεση. Κάτι τέτοιο Θα κάνει κι ένας Καρκίνος, κάτω από παρόμοια περίσταση. Αν στριμωχτεί, θα χρησιμοποιήσει τις δαγκάνες του – και ξέρει να τις χρησιμοποιεί. Προσέξτε να μην προκαλέσετε αισθήματα αντεκδίκησης σ’ έναν Καρκίνο – ξέρει καλά ποιο είναι το ευαίσθητο σας σημείο και εκεί θα χτυπήσει, πληγώνοντας βαθιά τα αισθήματα σας. Ο κάβουρας είναι πολύ επίμονος. Έτσι και αρπάξει κάτι, το κρατά δυνατά, ακόμα και με κίνδυνο να χάσει τις δαγκάνες του. Προσπαθήστε να χωρίσετε ένα Καρκίνο από ένα πράγμα ή έναν άνθρωπο που αγαπά – δεν θα τα καταφέρετε. Το ίδιο ισχύει και για τις παράλογες προκαταλήψεις που ίσως έχουν: κανένα επιχείρημα δεν θα τους πείσει να τις εγκαταλείψουν. Προσοχή διότι, όταν δεν είναι στις καλές του, γίνεται δύστροπος, εκδικητικός και βάναυσος. Η σελήνη, που επηρεάζει άμεσα το ζώδιο αυτό, συνδέεται με την ιδέα της αστάθειας, λόγω των αλλαγών που παρουσιάζει κατά τη διάρκεια του κύκλου της. Αν αμφιβάλλετε γι’ αυτό. κρατείστε σ’ ένα ημερολόγιο σημειώσεις για την εναλλαγή των διαθέσεων του Καρκίνου σας, σε σχέση με τις διάφορες φάσεις της σελήνης. Αν το συνειδητοποιήσετε αυτό, θα σας κάνει μικρότερη εντύπωση η μεγάλη ένταση των συναισθηματικών τους αντιδράσεων, όταν έχουμε πανσέληνο ή νέα σελήνη.


Γενικά, οι Καρκίνοι είναι ευγενικά άτομα και δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις από τους γύρω τους. Είναι πολύ πρακτικοί και επίμονοι, όταν βάλουν κάτι σαν στόχο παρότι οι μέθοδοι που ακολουθούν, ίσως μας ξενίσουν. Έχουν ανεπτυγμένη φαντασία και έντονη διαίσθηση. Να εμπιστεύεστε τα προαισθήματα ενός Καρκίνου, γιατί εννιά φορές στις δέκα, είναι σωστά. Και, βέβαια, δεν υπάρχει αμφιβολία άτι πάντα είναι σε θέση να διαβάσουν τη σκέψη σας και τις διαθέσεις σας.


Ο Καρκίνος ανήκει στα ζώδια του νερού, και είναι αλήθεια ότι τους αρέσει να είναι κοντά στο νερό ή και μέσα σ’ αυτό. Η λάμψη του φεγγαριού έχει έντονη επίδραση πάνω τους: ξυπνάει τον ρομαντικό τους εαυτό. Τους αρέσει η φύση, αγαπούν τα ζώα και χαίρονται την εναλλαγή του σκηνικού στη ζωή τους καθώς και την απόκτηση εμπειρίας – στο βαθμό, βέβαια, που δεν θέτουν σε κίνδυνο τη βασική τους ασφάλεια. Ένας αληθινός Καρκίνος είναι πάντα έτοιμος να κάνει το γύρο του κόσμου, αρκεί να ξέρει ότι σύντομα, θα γυρίσει στο σπίτι του. Ο χρόνος και η απόσταση μπορεί να απομακρύνουν ένα Καρκίνο από τους παλιούς φίλους του – αλλά θα είναι δύσκολο να τον χωρίσει απ’ αυτούς. Οι Καρκίνοι μπορεί κατά καιρούς ν’ αποκτήσουν καινούρια ενδιαφέροντα, γρήγορα όμως επιστρέφουν στα παλιά. Τα καλύτερα είδη επαγγελματικής απασχόλησης γι’ αυτούς, είναι οι δουλειές, που έχουν σχέση με εξοπλισμό σπιτιού, καθώς και τα πάντα που αφορούν τα φαγητά και τα ποτά. Οι Καρκίνοι πιστεύουν ότι το μαγείρεμα είναι τέχνη. Επίσης, τους αρέσει κάθε απασχόληση που έχει σχέση με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Η βιολογία και η ιατρική έχουν κερδίσει πολλούς Καρκίνους. Και τέλος, να είστε, σίγουροι ότι θα συναντήσετε πολλούς Καρκίνους στο ναυτικό και το ναυτιλιακό κόσμο, γενικότερα. Καθώς είναι συντηρητικοί γενικά και προτιμούν να διαλέγουν σίγουρα επαγγέλματα, οι Καρκίνοι γίνονται καλοί δημόσιοι υπάλληλοι. Επίσης, θα τους συναντήσετε συχνά σε δουλειές που έχουν σχέση με κατασκευές σπιτιών και εμπόριο ακινήτων περιουσιών.


Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο για τη ζωή του Καρκίνου είναι ότι εξελίσσεται με άλματα, που γίνονται κάθε επτά χρόνια. Έτσι, οι ηλικίες των 21, των 28 και των 49 ετών ταυτίζονται συνήθως με σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους, είτε στον προσωπικό είτε στον επαγγελματικό τομέα (ζουν κατά κανόνα πολλά χρόνια).


Τα μέρη του σώματος, που συνδέονται με το ζώδιο αυτό είναι ο θώρακας και – για τις γυναίκες – ο μαστός. Το στομάχι των Καρκίνων είναι επίσης, ιδιαίτερα ευαίσθητο. Τέλος, ευαίσθητοι είναι και οι ενδοκρινείς αδένες. Σωματικά. οι Καρκίνοι είναι αρκετά ανθεκτικοί, αλλά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις ατμοσφαιρικές αλλαγές. Παρότι οι γεννημένοι στο βόρειο ημισφαίριο γεννήθηκαν καλοκαίρι, δεν τους αρέσει ιδιαίτερα η πολλή ζέστη – προτιμούν την υγρασία. Ο μέσος Καρκίνος δύσκολα θ’ αποκτήσει αρτηριακή υπέρταση. Είναι όμως ευαίσθητος, στην επίδραση των φαρμάκων γενικά, και θα πρέπει να παίρνει με προσοχή, ακόμα και τη μικρότερη δόση ηρεμιστικού·. Καλό είναι ακόμα, να προσέχουν την ποσότητα οινοπνεύματος που καταναλώνουν αν και είναι κρίμα, μια κι ένας πραγματικός Καρκίνος ευχαριστιέται, συνήθως, το ποτό. Πρέπει, τέλος, να φροντίσουν να μην παχύνουν: και σ’ αυτό θα δυσκολευτούν, μια και τους αρέσει το καλό φαγητό.


Βρίσκεται ανάμεσα στο λέοντα και τους δίδυμους, είναι ο πιο αμυδρός από όλους τους αστερισμούς. Ο Καρκίνος είναι ο κάβουρας της θεάς ήρας, τον οποίο είχε στείλει για να παρεμποδίσει τον Ηρακλή όταν σκότωσε την λερναία Ύδρα. Ο Ηρακλής όμως τον σκότωσε και η ήρα για την υπηρεσία του αυτή τον έκανε αστερισμό. Ο Καρκίνος με φυσικό οίκο τον τέταρτο και κυβερνήτη την σελήνη είναι ζώδιο θεμελιώδες, του νερού και αρνητικό


Ο Καρκίνος χαρακτηρίζεται από την υπερβολική του ευαισθησία. Είναι συνήθως άτομα ντροπαλά και συνοφρυωμένα, πληγώνονται ιδιαίτερα εύκολα. Διαθέτουν ζωηρή φαντασία επίμονη και υπομονή. Ενεργούν πάντα προς το συμφέρον τους, φιλάργυροι, δύσπιστοι έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση του γούστου. Επίμονοι στις ιδέες του, καλοί επιχειρηματίες, συνετοί και προσεκτικοί.


Στην καρδιά τους κυριαρχούν η οικογένεια και ο ερωτάς, πολλές φορές βλέπουν τον άλλο σαν ιδιοκτησία τους. Γκρινιάρηδες και συντηρητικοί, φοβούνται τη γελοιοποίηση, απελπίζονται και μελαγχολούν πολύ εύκολα. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των δίδυμων είναι οι συχνές αλλαγές στην διάθεση τους Η τύχη σπάνια ευνοεί το ζώδιο αυτό όποτε καλό θα ήταν τα τυχερά παιχνίδια να αποφεύγονται. Είναι το ζώδιο του «εγώ». Όσοι ανήκουν στο ζώδιο του καρκίνου συχνά παρουσιάζουν προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, στο στομάχι, στο έντερο. Σε γενικές γραμμές όμως είναι ένα ζώδιο το οποίο χαρακτηρίζεται από καλή υγειά.


Η γυναίκα είναι πιστή με ειλικρινή αισθήματα και αρκετή υπομονή. Είναι υπερευαίσθητη και πληγώνεται εύκολα. Επειδή είναι ανασφαλής πρέπει συνεχώς να της δείχνουν πως την αγαπάνε. Της αρέσει η οικογένεια το σπίτι και είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει τους δικούς της όταν την χρειάζονται. Είναι πολύ δεμένη με τα παιδιά της αλλά γίνεται πολύ προστατευτική με αυτά τόσο ώστε δεν τα αφήνει να πάρουν πρωτοβουλίες. Είναι οικονόμος και καλή νοικοκυρά και μαγείρισσα της αρέσει η τάξη και η καθαριότητα . Είναι ευμετάβλητη και η διάθεση της αλλάζει συνεχώς. Είναι απαισιόδοξη και επιφυλακτική.


Ο άντραςείναι διαισθητικός, συναισθηματικός, συμπονετικός. Είναι ευμετάβλητος και αλλάζει συνεχώς η διάθεση του εκεί που είναι εύθυμος ξαφνικά γίνεται μελαγχολικός. Είναι ευαίσθητος και συχνά ανασφαλής γι΄ αυτό το λόγο γίνεται οικονόμος. Είναι επιφυλακτικός γιατί φοβάται να μην τον εκμεταλλευτούν επειδή πληγώνεται εύκολα . Του αρέσει η οικογένεια η στοργή και φροντίζει με αρκετή σχολαστικότητα ότι του ανήκει. Συνδέεται πολύ στενά με την μητέρα του. Έχει αρκετό πείσμα.


ΛΕΩΝ


23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου


Ιδιότητα: Σταθερό


Στοιχείο: Φωτιά


Αρχή: Ενεργό


Κυρίαρχος πλανήτης: Ήλιος.


Αντιπροσωπεύει τη δύναμη, την έπαρση, τη δημιουργία, την περηφάνια. Αγαπά τις τέχνες και του αρέσει να ηγείται. Ο μύθος θέλει να είναι ο Λέων της Νεμέας, που έδωσε τ’ όνομα τον σ’ αυτό το ζώδιο.


Χαρακτηρίζεται από την λέξη «θέλω». Είναι ένα άτομο επιβλητικό, καλόκαρδο, σπάταλο και επιδεικτικό. Ο Λέων είναι ένα άτομο τίμιο, περήφανο, αξιοπρεπές, τρωτό και λάτρης του κουτσομπολιού. Βέβαια βοηθάει τους άλλους αλλά ποτέ μη ζητήσετε να δουλέψει πολύ σκληρά.


Είναι αλαζονικός, ματαιόδοξος, πιστός, δίκαιος, αισιόδοξος, γλεντζές, εγωιστής, δανδής και απεχθάνεται την πλήξη. Λατρεύει το χρυσό, τα ωραία ρούχα, τα ακριβά εστιατόρια, την κοινωνική ζωή, είναι λάτρης του ύπνου, ζηλότυπος, ηγετικός. Του αρέσει πάντα να έχει ακροατήριο, ενθουσιάζεται με ευκολία, είναι άτομο πολύ σταθερό και εκθαμβωτικό. Είναι πολύ ρομαντικό, του αρέσει η ζωγραφική, η διακόσμηση και η μουσική. Ο Λέων κυβερνά την καρδιά, την πλάτη και την σπλήνα.


Επαγγέλματα που ταιριάζουν σε έναν Λέοντα είναι: Πρόεδροι, ηθοποιοί, πολιτικοί, διευθυντές, επιχειρηματίες, κοσμηματοπώλες, μονάρχες, οργανωτές και επιτηρητές. Η καλύτερη σχέση που μπορεί να δημιουργήσει ένας Λέοντας, είναι το απέναντί του σπίτι ο Υδροχόος.


Διαβάστε  ακόμα:

Η γυναίκα «χωρίς πρόσωπο» βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.