Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Νέα γενιά στρατιωτικών ρομπότ στη Ρωσία (video)




Μια επισκέπτρια τραβά φωτογραφία του Alien Aggressor, ενός τρίμετρο ηλεκτρομηχανικού ρομπότ, το οποίο κατασκευάστηκε από τον μηχανικό και μεταλλοκολλητή Σεργκέι Κουλάγκιν (Sergei Kulagin).

Fyodor: Η Ρωσία φιλοδοξεί να κατακτήσει το διάστημα με ένα ανδροειδές

Το στιγμιότυπο είναι από ετήσια έκθεση στο Κράσνογιαρσκ (Krasnoyarsk) της Ρωσίας και καταγράφηκε από τον φωτογραφικό φακό στις 2 Φεβρουαρίου 2016. Ο Κουλάγκιν εργάζεται σε συνεργείο αυτοκινήτων και δημιούργησε περισσότερα από εκατό πρωτότυπα ρομπότ, χρησιμοποιώντας μεταχειρισμένα μέρη και ανταλλακτικά αυτοκινήτων στον ελεύθερό του χρόνο. Η δημιουργία στρατιωτικών ρομπότ από τις μεγάλες υπερδυνάμεις απαιτεί περισσότερη εξειδίκευση και την εμπλοκή του κεφαλαίου, αλλά η δημιουργική διάθεση και ενσωμάτωση της τεχνολογίας έχει αφετηρία στο πεδίο - Πηγή: REUTERS/Ilya Naymushin

Ρώσοι αξιωματούχοι εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια ώστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν μια νέα γενιά στρατιωτικών ρομπότ. Αλλά, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Dmitry Rogozin, δήλωσε ότι η χώρα θέλει να χρησιμοποιήσει ρομπότ στο διάστημα. Το ανδροειδές ρομπότ ονομάζεται Fyodor και μπορεί να δει κανείς ήδη στο διαδίκτυο την πρώτη του δημόσια δοκιμή.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει να εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε το ανδροειδές που θα γίνει μέλος του πληρώματος του ρωσικού Εθνικού Τροχιακού Σταθμού», είπε ο Rogozin σε δήλωσή του (που μεταφράστηκε από το ειδησεογραφικό δίκτυο RT) στον ιστότοπο του ρωσικού Ιδρύματος Προηγμένων Μελετών.

Η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι το ρομπότ μπορεί να ελέγχεται εξ αποστάσεως και να εκτελεί ένα ευρύ φάσμα καθηκόντων που απαιτούν μεγάλη ακρίβεια. Στο βίντεο, το ρομπότ φαίνεται να κάνει μια συγκόλληση χρησιμοποιώντας ένα καμινέτο και αργότερα να μιμείται επακριβώς τις κινήσεις του βραχίονα, του ανθρώπινου ελεγκτή του.

Το ρομπότ είναι άλλη μια ένδειξη ότι η κούρσα των στρατιωτικών εξοπλισμών της Γής μπορεί να «μπει» και σε τροχιά. Το Robonaut 2 της NASA, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δημοσίως το 2011 και δημιουργήθηκε από τη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ ως βοηθητικό εργαλείο για τους αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ωστόσο ο οργανισμός έχει εκφράσει τα σχέδιά του να δει το ρομπότ στην επιφάνεια του Άρη. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει χαρακτηριστεί ως στρατιωτικό ρομπότ, θα μπορούσε να είναι ο προάγγελος της στρατικοποίησης των ρομπότ για να ανταγωνιστεί ρομπότ όμοια του Fyodor της Ρωσίας.

Πριν το Robonaut 2, το ρομπότ Fyodor της Ρωσίας θα είναι σε θέση να εκτελεί ενέργειες με ασφάλεια, βοηθώντας στην διατήρηση της ασφάλειας και της επιδεξιότητας των αστροναυτών στον προσανατολισμό, σε περίπατους στο διάστημα αλλά και στην επισκευή του διαστημικού εξοπλισμού.

«Πιστεύουμε ότι τα ανθρωποειδή ρομπότ με συνθετική όραση και τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι παραμύθι», λέει ο Rogozin, ωστόσο δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση σχετικά με την ημερομηνία που το ρομπότ θα προχωρήσει στη πλήρη λειτουργία του στο διάστημα.






Διαβάστε  ακόμα:

«Είδε» την επέμβασή του με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας! 


πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.