Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Εκπληκτική μηλόπιτα-cheesecake. Δύο σ’ ένα!





Φανταστείτε τα καραμελωμένα μήλα πάνω σε ανάλαφρη τυρόκρεμα! Φτιαξε το πιο νόστιμο γλυκάκι που έχεις δοκιμάσει…


Υλικά 


250 γραμμ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα

100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο (χρησιμοποίησα benecol)

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

4 μέτρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια

50 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική

80 γραμμ. ζάχαρη άχνη

1 βανιλίνη

2 μεγάλα αυγά

300 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποίησα Philadelphia)

3 κουταλιές έτοιμο σιρόπι καραμέλας

Eκτέλεση


Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με την κανέλα. Κρατάμε στην άκρη το 1/3 των μπισκότων και στα υπόλοιπα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τη βάση σε ένα μέτριο πυρέξ, διαστάσεων περίπου 20×30 εκ.


Σε μέτρια φωτιά, σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε τα μήλα με την κρυσταλλική ζάχαρη. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους. Αποσύρουμε τα μήλα από τη φωτιά, τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.


Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και ετοιμάζουμε και την τυρόκρεμα. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε πρώτα το τυρί κρέμα να γίνει αφράτο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Προσέχουμε να μη χτυπήσουμε υπερβολικά το μίγμα και «κόψει» η κρέμα μας. Προσθέτουμε στη συνέχεια τη βανιλίνη, την άχνη ζάχαρη και το σιρόπι καραμέλας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα.


Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και ισιώνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού. Πάνω από την κρέμα στρώνουμε τα μήλα και πασπαλίζουμε το τριμμένο μπισκότο που είχαμε κρατήσει.


Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 40′ περίπου και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να παγώσει και μετά την απολαμβάνουμε.


Πηγή: youweekly



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.